diumenge, 4 de desembre del 2011

Barcelona Degusta 2011

Un any més,  aquest cap de setmana i, com un regal de les festes de Nadal, Barcelona és amfitriona de Barcelona Degusta, la Fira de la Gastronomia.


Feia 2 mesos que  tenia  el cap de setmana reservat per aquest esdeveniment. Havia mirat el programa i  havia triat les activitats que  assistiria. Estava contenta. I efectivament no em va decebre,  va ser fantàstic. M’ho vaig passar d’allò més bé. Vaig tenir l’oportunitat de veure les últimes novetats del món de la cuina, centenars de productes d’aquí i d’arreu del món, delicatessen per les festes de Nadal, estris, tallers, compartir la il·lusió d’algun premi, tastar, sentir, gaudir, anar  a dos classes magistrals: amb l’Oriol Balaguer i la Cristina Roig. 




Experimentar en primera persona els maridatges, comentats per experts gastronòmics, experiències i explicacions de pagesos i artesans. Tothom s'ho va passar d'allò més bé.  
Barcelona Degusta, va ser una marató.  Durant 3 dies va omplir-se de propostes interessants: Espais de coneixement i divulgació gastronòmic: Un Àgora de Gust,  una Aula de Gust, la Mostra de Xocolata, La Llibreria Gastronòmica Multimèdia. Era difícil triar i també no va ser fàcil trobar una plaça.


Vaig poder assistir a la Màster Class Hightechocolate i elaboració de mini torrons amb l'Oriol Balaguer. Aquí us deixo l’enllaç del vídeo sobre el cacau, us agradarà. El propi Oriol va intervindré personalment en la seva realització.

Un altre taller va ser la Carxofa Prat, un maridatge “Inedit” “Un dels millors productes per maridar amb la Cervesa Estrella Damm Inedit  és la Carxofa” Ferran Adrià, dixit. Els encarregats de presentar el maridatge de Carxofa Prat amb Estrella Damm Inedit  varen ser la Cristina Roig, especialista en restauració i formadora de cuiners d’alta cuina, i l’Albert Bou, pagès amb més de 40 anys d’experiència en el cultiu de la Carxofa Prat i hereu del saber fer de 3 generacions dedicades al cultiu d’aquesta hortalissa.

La Mostra de xocolata. Activitats i Trofeu Lluís Santapau 2011 – Millor Mestre Xocolater. Raúl Bernal  va ser escollit Millor Mestre Artesà Xocolater de 2011 després de realitzar diversos bombons, un pastís, unes postres i una peça artística original inspirada en el conte “Alicia al país de les meravelles”. Va dedicar el premi al seu avi. Estava allà, quan li varen donar el premi. molt contents. Felicitats Raul¡¡, que no et falti mai la passió¡¡

El Banc dels Aliments va recollir els aliments i begudes excedents del saló i els va distribuir entre les persones més necessitades. També es varen recollir productes bàsics de menjar i es va informar de com col·laborar en la lluita contra la fam i el malbaratament.

Ara queda ens queda un bon gust en el record per assaborir i esperar amb il·lusió el pròxim Barcelona Degusta

4 comentaris:

  1. xD, que requetexulo està el blog i molt bó. Interessant, diversificat, original... m'agrada molt.
    Bon Nadal i una gran abraçada. Vaig a continuar escorcollant per ací que veig que hi ha coses molt bones.
    Besadetes

    ResponElimina
  2. Hola Sàlvia¡¡
    Que bé trobar-te:)) Molt benvinguda, quin goig yupi!!
    La Sàlvia ha vingut a Cuina Cinc.!!
    Molt Bon Nadal per tu també, passi, passi. Contenta que t'agradi, trobaràs sorpreses, algun somriure i alguna recepta també.
    Em fas molt feliç, Sigas Benvinguda:))
    Besadetes,bona nit.

    ResponElimina
  3. Una estupenda crónica, me apunto la cita para un próximo "Barcelona Degusta"!!! Me ha gustado mucho tu blog, estaré pendiente de tus próximos posts!!!
    Un besazo,
    Gaia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Gaia por venir a CuinaCin y por tu comentario!
      Si decides venir te encantara!
      Gracias!!
      Besos!!
      Nos seguimos of course!

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!