divendres, 8 de juny del 2012

Compartir a Cadaqués

Hivern 2023: 

L’Oriol Castro, l’Eduard Xatruch i en Mateu Casañas, els tres caps de cuina d' elBulli, un d'ells el pastisser, tenien el seu projecte i, sobre tot la il·lusió: obrir el seu restaurant. Varen decidir, amb un gran esforç, que ara era el millor moment.
Aquest projecte és una  realitat des de fa unes setmanes i es diu Compartir
El tancament elBulli per transformar-se en el elBullifundation ha permès desenvolupar aquest projecte. Els tres xefs continuen vinculats al elBullifundation, tenen el suport moral i indiscutible d'en Ferran Adrià, en Juli Soler i tota la gran família de elBulli. Han promogut amb independència Compartir. Un projecte d'amics. Ells tornaran a elBulliFondation i continuarà l’equip que  els acompanya.

Els tres xefs es senten com germans, no es cansen de repetir que sense el seu equip no hagués estat possible. Les persones que ho fan possible i formen l’equip de Compartir: 
A la Cuina: Marc Llach, Nil Dulcet, Àlvaro Velasco (pastisseria), Núria Sanuy, Toni Roselló
A la Sala: Ramon Canaleta, Montse València,  Teresa Rovira,  Franc Pérez
Tots ells excel·lents professionals, senzills, amables, atents, respectuosos i molt alegres. Crean un ambient agradable on et fan sentir com a casa. 
Compartir està a Cadaquès un dels pobles possiblement amb més personalitat i encant de la Costa Brava
Compartir està situat en una de les cases del centre històric de Cadaqués. La casa que han llogat té uns menjadors interiors i, en el pati de la casa, han instal·lat un altre menjador a l’aire lliure. Uns tarongers, un terra de pissarra, unes pèrgoles, que et protegeixen del sol, unes làmpades instal·lades pel mateix equip, un toc agradable i romàntic. Diuen que poder no estan gaire ben posades però les han posat ells i això té molt més encant; les taules restaurades, pintades i recuperades també per ells mateixos. 
Una decoració elegant i simple. El servei de taula impecable: Les estovalles, els coberts, les copes i els vasos. Els colors de l’entorn respiren alegria i serenitat. Els blaus i la pedra natural.
L’esperit emprenedor, la seva capacitat de treball i la camaraderia ho han fet possible.


Pel que fa a la cuina ells diuen que una de les característiques és el  bon producte de la zona de l'Alt Empordà, cuinat de manera normal. La presentació de cadascun dels plats transmet la seva sensibilitat i/o el mestratge de Ferran Adrià. Em va agradar molt. Cada plat, es presenta en un recipient diferent: fusta, pedretes, vidre, algues, de vegades delicats i singulars utensilis triats per aquell moment que fan únic el menjar presentat. Tens la sensació que algú l’ha preparat especialment per tu.

El nom Compartir té a veure amb un nou concepte actual: la cuina informal inspirada en el pica-pica, propera, que ve tant de gust i tant ens agrada. L'Oriol deia: una cuina normal i sense pretensions. I l'Eduard deia és diferent del que feiem a Cala Montjoi. La cuina és també tradicional i senzilla però amb una gran creativitat. A la carta també trobem alguns tocs asiàtics com el “shabu shabu” de salmó amb espàrrecs verds, (sopa de miso amb salmó). Les salses excel·lents, algunes amb escumes, amb clicades d’ull i, unes postres exquisides que es mouen entre la tradició i la innovació. La carta anirà canviant cada estació.

Us explico la meva experiència a CompartirAl costat del nom del plat he posat la meva inspiració.

Després del viatge i passejada per la platja ens donen la benvinguda amb un 
còctel Bellini, a la seva manera:) ens ve tant de gust!   
o Com aperitiu un cruixent d’arròs amb alfàbrega i tomàquet. Em vaig imaginar aquella sorpresa com si fos una representació de les roques de la Costa Brava amb algues de mar (l’alfàbrega) i polsims de corall (el tomàquet).

Per començar: 
o Tomàquet i maduixes amb parmesà i alfàbrega. Una delícia pels sentits
o Les ostres del Genaro: El mar al plat

                  Fredes amb vinagreta fumada
                  Calentes amb suquet. Primer el suquet i després les ostres

o Llagostins amb salsa cremosa. Aristocràcia engalanada amb una fritura d’acadèmia i l’excel·lència de la salsa amb “mil espècies amagades”. Confessen que de les salses, aquesta  és "l’estrella" de la casa.




Per compartir
o Varem prendre l’arròs mariner. Un dels tres deliciosos arrosos que troben a la carta: l’arròs caldós amb llamàntol i l’arròs ibèric amb trompetes de la mort. Deia Nèstor Luján que els arrosos ben cuinats són una de les coses per les quals mereix que el món continuï.


Peix
o Rap amb pebrots del Piquillo confitats amb vainilla. La qualitat del rap i la manera de cuinar-lo amb contrasts delicats. Sublim!

Les postres
La carta de les postres va acompanyada amb una selecció de vins escumosos majoritàriament de la zona. Perfect!
Ens varen temptar amb els bombons líquids amb xocolata blanca i sorbet de mango finalment varem triar:
o Coulant d’avellanes amb sorbet de préssec” diu la Teresa que és la joia de la corona. 
o Escuma de crema catalana amb maduixes. Una delícia suau i fina. Les maduixes més que bones. La crema de compartir la vaig recomanar i incloure en el post busquem les millors cremes pel programa Bons Vivants de Rac 1.

Els cafès Lavazzaper mi, una de les millors marques de cafè, vaig compartir/ tastar una mica les postres però de cafè en vaig prendre 2…!
Aigua de Vilajuïga, vi Gramona moustillant. Copa de cava de Castell de Perelada  elegància i  emoció retrobada.
La carta de vins de Compartir és una selecció que ha fet Ferran Centelles sommelier elBulli especial per ells. Considerat un dels millors del món.


El meu esperit està alegre en veure persones com les que he retrobat a Compartir, amb la il·lusió, la força i l'alegria que transmeten. Des d’aquí els hi desitjo totes les coses bones de la vida i  molta sort en aquest projecte. 
Confidències: Hi ha emocions que no es poden transmetre. Es queden guardades a la capseta del cor.
Un lloc on et trobes com a casa amb la proximitat i bon fer de saber que algú aquell dia cuidarà de tu. Molt abans d’anar estava a prop de Compartir, ara, em considero amiga i client fidel.

Compartir
Riera Sant Vicenç s/n 
17488 Cadaqués 
972 258 482

Compartir està Cadaqués. En ple Parc Natural de cap de Creus i a la Costa Brava. Us deixo els enllaços de Compartir on podeu trobar la web amb la informació, com arribar, horaris i telèfons
La revista Traveler de National Geografhic ha triat la Costa Brava i Cadaqués com una de les millors destinacions destacades del 2012 per segon any. Felicitats amics!

Vídeo oficial del restaurant Compartir
post actualitzat octubre 2012

14 comentaris:

  1. La costa Brava és de les zones que visito menys, així que anoto la teva recomanció. Ja sé que és imperdonable però no he estat mai a Cadaqués! :(
    I si el xef de postres és el del Bulli, només per això ja val una visita, je je je...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre hi ha un moment i un lloc per tot!!
      gràcies pel teu comentari!!
      Cadaqués, L'Alt Empordà, el Parc Natural de Cap de Creus, la Costa Brava i Compartir t'agradaran.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Doncs ho intentem:))
      .. Et recomano, si pots, no perdre-te'l i, si pot ser exploris la bodega!!. Nosaltres no ho varem fer.

      Elimina
  3. A la Costa Brava que no hi vagi ningú que no val res...per si cola je, je.
    Increible el paisatge, els color, els raconets i ara aquest lloc tot just al rovell de l'ou.
    Quin patir de dinar, eh?? quina pinta!
    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Neus! Molt bo i divertit el teu comentari m'has fet riure una bona estona! finetzza!
      Matinera, matinera!
      Gràcies per dedicar una part del teu temps a llegir el post:))
      Un patir!! ja ho pots ben dir!
      Un petó!

      Elimina
  4. Amiga Fina:
    Sabes escoger las dianas, por lo que cuando das en el blanco, quedamos sorprendidos con lo que vemos. Pinchar en Compartir y ver una web moderna y elegante, ya nos prepara para lo que nos mostrarás a continuación.
    La foto de Cadaqués es preciosa y las de equipo ex-bulliniano nos hace suponer cierta complicidad tuya con los artistas, o que tu fama como bloguera ya te abre puertas. Las fotos del menú son estupendas -me impresiona la del arròs caldós- y estoy seguro que hasta el mismisimo Philippe Rigol quedaría sorprendido.
    Un saludo,
    Sebastián Damunt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit, Sebastián:
      Muchas gracias:)) La verdad que la web de Compartir me gusta mucho es muy clara, agradable, los colores, el diseño y las fotos que han escogido, el entorno que proponen. Bien que voy a decir!! Que està muy bien y me gusta mucho:))
      La foto de Cadaqués es también bonita, el sol ya había bajado un poco, la toma era de después de comer, no tenia la luminosidad de la mañana. Pero las barcas, el mar y, la iglesia resumen Cadaqués
      El equipo../, bueno, pues muy bien.
      Gracias, gracias, gracias! ¡¡Que haría sin tus comentarios y ánimos!! Siempre positivos.
      Las fotos algunas salieron bien quizás un poco azuladas. Antes de ser bloggera con las fotos he sido muy torpe.
      Ahora, a veces, hasta las hago con el móvil!!
      Ya he visto a Philip, ejem ejem..:))
      El arroz... superior! Has visto la frase de Nèstor Luján?
      Un saludo amigo,

      Un saludo, amigo, gracias

      Elimina
  5. Hola, m'agarad molt el teu bloc. L'he trobat mitjançant la revista presència que en parlava d'ell. No hi tens activada el subscriut'hi?
    M'agradaria poder anar rebent els teus posts. Jo també tinc un blog amb un xic de tot, més d'estar per casa, es diu:
    http://vadeteca.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lidia,
      Moltes gràcies pel teu comentari i benvinguda!!. Es sorprenent no sabia res del que em dius. Si no fos per tu no ho hagues sabut!! Tenim tanta informació que és impossible. Doncs moltes gràcies per fer m'ho saber.
      En quan a la subscripció a sota de les etiquetes al lateral posa:
      Subscriu-te a
      Escrits
      Comentaris
      Et permet saber quan et contesto i quan publico.
      Aniré a visitar el teu blog... of course!
      El meu blog no és professional.. o sigui és de estar per casa també:))
      Salutacions i fins ben aviat!!

      Elimina
  6. Quin goig...fa molt anys vaig visitar Cadaqués...es sorprenent la foto de l´arroç i de tots els plats. Ja m´agradaría menjar en aquest restaurant...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Rosarosae!
      Estic aqui "en línia".. Cadaqués t'espera:))
      si? t'agrada la foto? doncs l'arròs està espectacular. Tu ets de terra arrosera veritat? A veure, si pots fer-te un autoregal o algú proper teu?..Gràcies pel teu temps i comentari!

      Elimina
  7. Hola, Fina!

    Com t'havia dit... aquí estic fent una ullada al teu blog.

    M'ha sobtat moltíssim trobar una entrada del restaurant compartir, doncs jo visc a Cadaqués.

    Estic a cavall entre Barcelona i Cadaqués, però en quan poguem esterem al 100% visquen. Pero com m'agrada molt projectar i crec que és molt efectiu jo dic que visc a Cadaqués i treballo a Barcelona.

    Si pases algun altre dia per Cadaqués, seria genial que ens coneixessim, no et sembla???

    Un bexito molt fort i gràcies per deixar comentaris en el meu blog.

    Fins aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Bego!
      Quina sorpresa:))
      Cadaqués, no sé quan, però té de nou visita. Per suposat. M'agradaria i em sembla molt bé i també "compartir" i coneix-ens.
      Una abraçada, petonets i m'ha agradat molt el teu blog.
      t'he posat en favorits i en quan pugui t'incloc en la llista de lectura. (hi ha un apartat de webs per anar més lluny).
      Fins ben aviat Bego, bon cap de setmana.

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!