dilluns, 15 d’octubre del 2012

Agenda 19, 20, 21 d'octubre de 2012


18a Fira de Sant Ermengol de formatges artesans del Pirineu 

El proper cap de setmana té lloc a la Seu d’Urgell la 18a Fira de Sant Ermengol de formatges artesans del Pirineu. Aquesta fira està documentada des de l’any 1048 així es troba en la còpia de l'arxiu capitular d'Urgell. Un document original feia referència a la creació de la Fira de Sant Ermengol, anomenada aleshores Fira de Santa Maria. D’aquesta manera la Fira de Sant Ermengol és la fira documentada més antiga de Catalunya i de tota la Península Ibèrica. Podeu veure en els enllaços el text ampliat on es pot llegir: "homines qui venerint ad firam Sante Mare", que significa "homes que han vingut a la Fira de Santa Maria".
En un espai comú  una quarantena de formatgers artesans de tots els Pirineus, des del Mediterrani al Cantàbric i dels vessants nord i sud. Trobareu formatges artesans dels Pirineus: catalans 21 productors i un de melmelades, aragonesos 4, navarresos i bascos 10, francesos 6 i 1 formatge convidat.




Conèixer i difondre la situació i tendències del sector formatger artesà d’arreu del Pirineu. A més a més de degustació del públic en general trobareu les jornades tècniques, els concursos de Formatges, les aules de tast i activitats gastronòmiques per als més petits.
En aquest enllaç podreu trobar tot el programa i horaris. Com novetat aquest any teniu l'espai Km 0 on podeu degustar productes de l'Alt Urgell i el Baridà Aquí us deixo els enllaços de la fira on trobareu tota la informació.
Un vídeo la masovera al mercat. Mercat tradicional de la Seu d'Urgell
Altres fires de formatges de Catalunya: Fira del Maresme d’Artesans del Formatge i de Pastor, Lactium, Borredà.
21.10.2012 El gastrònom Pep Palau ha conduit el concurs que ha premiat 24 formatges de 8 categories.   Podeu veure el resultat del concurs en aquest enllaç

Film&Cook
La segona edició de Film&Cook, el Festival de Cinema i Gastronomia de Barcelona, es celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En els enllaços trobareu tota la programació.

Tot el cinema estarà relacionat amb la gastronomia cal destacar:
Mistura el festival  estrenarà en  primícia la pel·lícula “Mistura: The Power Of Food”, dirigida per Patrícia Pérez i protagonitzada per Gastón Acurio.
Aquest any,  Jordi Roca i Franc Aleu presenten  12: El Somni, un projecte revolucionari que uneix òpera, gastronomia i passió. També hi trobarem demostracions gastronòmiques amb els xefs  Elena Arzak, Joan Roca, Jordi Roca, Sergi Arola, Josean  Alija i altres. 


Mercat de Mercats

Mercat de Mercats la fira del  Mercat  a la plaça de la Catedral i a l’avinguda Cambó de Barcelona els  dies 19, 20 i 21 d’octubre.
Conèixer i tastar els productes dels  mercats, tapes elaborades pels restauradors dels mercats, assistir a l’espai de l’Aula Gastronòmica, les receptes, els vins i caves, cuiners sumillers i  el bus Alícia. A CuinaCinc trobareu moltes vegades la paraula mercat: A les croquetes de la mare, l'amanida de tardor...,tallers per fer panellets o a sobre CuinaCinc. No us perdeu els mercat de bon matí!
Quantes propostes per triar!!

Casa Batlló
La Neus de La Meva Barcelona em va alertar d'aquest event, vaig buscar la informació i aquí us la deixo si més no ens "alimenta els sentits". Aquesta nit en el marc extraordinari de la Casa Batlló podem veure un espectacle audiovisual  on podeu trobar la simbologia que va idear Antoni Gaudí per crear la façana. Recordeu l'entrada de Sant Jordi? on us vaig dir si podíeu trobar el drac doncs aquesta nit sortirà!!
Post actualitzat: Dissabte 20 d'octubre 08:54 del matí.

15 comentaris:

  1. Massa coses!!!
    L'any passat vaig anar a moltes activitats de l'Aula Gastronòmica i el Celler de Sumiliers del Mercat de Mercats...molt recomanable!
    Aquest any m'ho perdré però arribaré a temps per veure el mapping de la Casa Batlló la nit del diumenge :)
    Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes coses per triar!
      Moltes gràcies:))
      El mapping no va acabar al setembre? és una meravella la CasaBatlló. Quines fotos portaràs!!
      Bona setmana!

      Elimina
    2. Quina aiguada em va caure! vaig anar el diumenge a les 9...tormenta! Només vaig poder fer fotos a la il.luminació prèvia. Al minut de començar el mapping ja tenia tot, tot mullat i abans de perdre la càmara vaig marxar.
      Tu ho vas poder veure?

      Elimina
    3. Si, vaig anar-hi.
      Em va agradar molt, va sortir el Drac, la princesa i Sant Jordi...
      molta pluja... alguna foto amb el mòbil plena d'aigua amb pluja!

      Elimina
  2. Ostres!! Quantes propostes diferents i interessants! I jo amb un cap de setmana super ocupat que no sé si em quedarà temps per fer alguna cosa d'aquestes... Però ni que sigui una estoneta la mercat de mercats o al film&cook, faré una escapadeta ;)

    ResponElimina
  3. Amiga Fina:
    La información que nos facilitas sobre los quesos resulta de gran interés. No me extrañaría que Enric Canut, a quien le tengo por el número uno del tema, considerara oportuno tomarse un año sabático a la vista de tu importante labor divulgadora.
    Gastón Acurio rivaliza ya con Ferran Adrià en la comparecencia mediática. Hay que reconocer que es un personaje extraordinario. El ceviche que prepara en el video del blog de Mercat de Mercats que nos señalas, es magistral.
    ¡Y magistrales son las entradas de Cuina Cinc!
    Un saludo,
    Sebastián Damunt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bon dia Sebastián,
      Me alegra que sea útil. La verdad es que el mundo del queso ja es una especialidad. Enric Canut es el número uno: maestro y apasionado del mundo del queso.
      La Fira de Sant Ermengol he estado algunas veces y es todo un referente. El año pasado fuimos con unos amigos americanos y quedaron fascinados.
      Perú está de moda. El año pasado leyó está Declaración
      Veo que has mirado todos los enlaces. Muchas gracias.
      Me siento afortunada que me acompañes y contar con tu magistral opinión, gracias!!
      Ya he leído tus siempre actuales y buenas propuestas!! me queda comentar y preguntar:))??
      Que tengas un día agradable!!

      Elimina
  4. Quina llàstima viure tan lluny...
    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei... molt bon dia! Ja veus tampoc podem anar a tot moltes propostes per triar!
      Gràcies per venir, seguim:))
      Petonets, gran finalista!

      Elimina
  5. És una llàstima que no hi hagi coordinació dels esdeveniments enogastronòmics de casa nostra. Uns caps de setmana, com aquest, no dones abast a assistir a tot el que hi ha i d'altres no hi ha res! Imprescindible la visita a La Seu i aprofitar les darreres peces de Serrat Gros de la temporada. Tampoc cal perdre's el Mercat de Mercats... sen's ha girat feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Ramon,
      Doncs si, sembla que s'ha concentrat tot en aquest cap de setmana, i a més a més, com bé dius, amb gran interès totes les activitats. No ens podem dividir:)). D'acord amb la teva opinió, aviat el cicle de producció dels formatges artesans finalitza. Haurem de fer mans i mànigues! Anar al mercat, amb temps..
      Un bon cap de setmana. Gràcies pel teu comentari. Ara, inclouré un altre activitat que "alimenta" els sentits. Em va alertar la Neus de la meva Barcelona i vaig anar a buscar informació i aquí la deixo: Casa Batllo

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!