dissabte, 2 de març del 2013

6 ª Edició de Tapes per Barcelona. FANTASTICO


Recta final. Des del 21 de febrer fins el 3 de març s’està celebrant 6ª edició de Tapes Barcelona. Es reinventa i busquen propostes per oferir una oferta gastronòmica atractiva, de qualitat i a un bon preu. Darrera El Gremi de Restauració de Barcelona i  Estrella Damm qui ha volgut que aquest any coïncidís amb el World Mòbil Congress amb els objectius de dinamitzar el sector de la restauració que tampoc és aliè a l’actual crisi econòmica i introduir la tapa a Barcelona.
Com és sabut i explica Christophe de FANTASTICO la tapa és una proposta pròpia d'Andalusia i zones de Madrid on la gent va de bar en bar i llargues barres ofereixen tapes.  A Catalunya té poca difusió. La celebració d'aquestes edicions volen incentivar aquest menjar petit, d'aperitiu o la possibilitat de fer un menjar amb els amics on cadascú demana i comparteix el que li agrada, el pica-pica  tant divertit i a uns preus assequibles.
En aquesta edició participen seixanta-sis locals, una dotzena més que en l’edició anterior, oferiran una tapa acompanyada d'una cervesa Estrella Damm, per 2,40 euros.

Per poder fer aquest post vaig anar a FANTASTICO situat a l’Eixample de Barcelona.  Al front de FANTASTICO, inaugurat fa una mica més un any i resultat de l’entesa de Miquel Ceron, professor d’ hostaleria i la mà dreta de Carles Abellàn i, Christophe Despretz, gourmet i fundador d'un dels primers enobars de Barcelona (Le Cave), a Sarrià,  varen decidir reinventar-se.
Les tapes, “els platillos”, constitueixen el “plat fort” de la seva oferta i les copes a la nit  són els protagonistes d'aquest establiment on trobareu entre altres ofertes: Una excel·lent xistorra casolana amb lamines de patates, com si fos un veler, una delícia de brownie de melós de bou, (2n premi de l’edició anterior), el vaig voler provar i està  sensacional ¡!, o unes brotxetes de llagostins amb làmines de carbassó, biquini de pernil d'ànec, brie i foie, carxofes és el temps, capricis, gildas, i per finalitzar una de les estrelles de la casa: torrijas amb gelat de vainilla.





Per aquesta edició FANTASTICO ha triat un menú de butxaca: torradeta amb escalivada i anxova, mongetes seques amb botifarra, crema catalana i una birra per 2,40 euros.

Un local molt ampli, modern i divertit on et trobes còmode i a gust acompanyat d'una excel·lent atenció per part de Miquel, Christofer i Mireia que ens explicava les hores que hi darrera del brownie.

Ahir, quan vaig anar va coincidir que estava un dels representants del Gremi de Restauració i vaig tenir l’oportunitat de parlar amb ell. Em va explicar que si bé no es guanyaven diners amb aquesta proposta es donaven a conèixer els establiments a la ciutat i, a l’hora la seva oferta gastronòmica, la molt bona qualitat de tots els participants. També va comunicar a Miquel i Christophe que el públic estava participant i els havia atorgat una de les millors puntuacions en  la millor 'tapa popular' a través de la Gastronofera i Loodic. Dos dels altres reconeixements són: Premi a la millor Tapa del Gremi de Restauració per l'elaboració, l'originalitat i la creativitat decidit per un jurat de professionals de la restauració. i el premi de la Tapa Estrella Damm, on es reconeixerà el millor maridatge  amb la cervesa.

Worl Mobile Congress, les xarxes, les aplicacions gratuïtes per mòbils podeu trobar tota la informació del concurs: el mapa, el nom i l'adreça de tots els establiments que participen i les tapes que ofereixen.
Aquí  deixo un pdf. on trobar el plànol de Barcelona i tots els establiments.
Bon Profit i bona ruta!!


FANTASTICO snack-bar&restaurant
Carrer Paris 177, baixos (entre Aribau i Muntaner)
Telèfon: 932 098 770
De dilluns a divendres de 12 h a 17 h
de 19 h a 23 h
Dissabte de 17 h a 24 h



8 comentaris:

  1. Bueno, la tapa se está convirtiendo ya en una en una oferta gastronómica consolida en todo el territorio nacional y cada vez hay más muestras patrocinadas por cerveceros o bodegas. Y es que es versátil, divertida, las puedes compartir y probar varias, admiten presentaciones muy bonitos. Este año he disfrutado muchísimo con los aperitivos que hemos hecho. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon día, Alicia!
      Muchas gracias por tu comentario. Quería también felicitarte y enlazarte por la excelente ruta de la tapa que presentaste de Sevilla!
      Buena embajadora tiene la ciudad! de una profesional:))
      Gran entusiasmo y buen hacerse percibe en tu trabajo. Éxito asegurado!
      Adelante. Besos!

      Elimina
  2. Amiga Fina:
    Tema muy actual y como siempre muy bien presentado, sin que falten links interesantes sobre la ciudad y complementos.
    Las rutas de tapas se han generalizado y parece ser que anima a los locales para que se activen y actualicen y al público en general le crea un motivo o aliciente para visitar y probar tapas, que en general suelen ser originales y apetitosas.
    También es verdad que el tapeo, con lo que conlleva de alterne y conversación resulta muy agradable. Bien está que lo pasemos bien y las empresas abran nuevas vías que ayuden a activar el negocio. Pero tampoco debemos olvidar que lo que nos hace sentir bien no siempre es lo que más nos conviene. Dejémonos tentar pero no olvidemos que, no diré que navegamos por zona minada, pero si que estemos alerta.
    Un saludo,
    Sebastián Damunt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Sebastián!
      Muchas gracias:)) Una manera de promover y dar un poco de "vidilla" a las ciudades.
      Es divertido y ameno salir con los amigos y ir a tomas unas tapas. Las personas de otros paises les gusta mucho. Está bastante generalizado. Barcelona, sobretodo en la zona del centro hay una buena población flotante (congresos, turismo en todas las épocas del año) que cada día se mueve por la ciudad y ayuda a compensar y salir adelante de esta crisis que nos afecta a todos.
      Buena iniciativa para los restauradores. Pero que no podemos, cómo bien dices cada día!!
      Saludos y te deseo un feliz día.
      Barcelona 7 de la mañana 7º C y lloviendo des del sábado!!
      En Frutos de mar, pendiente visita! (ya lo he leído)

      Elimina
  3. Oh, ho acabo de veure avui, i ja no hi sóc a temps... :(
    Llàstima, perquè em sembla una inciativa fantàstica, i la oferta és super interessant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram!!
      però pots veure els enllaços.... si un dia us animeu i, trobaràs tota la llista del tapeo dels 66 locals que s'han presentat tots més que bons. Els organitzadors han triat la qualitat i bon fer de tots ells!
      Gràcies pel teu comentari i bon dia, Gemma!!

      Elimina
  4. Al meu poble acaben d´obrir un bar de tapes i està tenint molt d´èxit. Cal promoure estes iniciatives, ens donen oportunitat gastronòmiques diferents. A les festes de la Magdalena de Castelló, des de fa anys hi fiquen el mesón de la tapa i la cervessa....i a estes hores, estarà ja de gom a gom.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser!
      Això és molt bona notícia!! I més amb la crisi són molt valents però si no ho fem així no farem mai res ni canviarem res.
      Una manera divertida i animosa de sortir de festa!
      Bona nit,petons,

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!