divendres, 23 de desembre de 2016

Mühlebach -febrer- 12 formatges per un any -

2a Proposta formatgera pel mes de febrer va ser per Mühlebach un formatge suís d'alta muntanya, dels Alps suïssos i de llet crua de vaca. Les vaques s'alimenten de les herbes més fresques, sense pinso, beuen una aigua neta i cristallina a 1.248 m d'alçada aproximadament.
Aquest formatge s'elabora amb respecte a la història i en un entorn sostenible.
El formatger elabora aquest formatge en temporada.
Té una escorça rentada amb salmorra d'un un color entre ataronjat o sorra clar?.
El temps de maduració és aproximadament de 4 a 5 mesos.
gust de fruits secs, una mica fumat, sua, aromàtic i llaminer. 
Mühlebach és un dels bons formatges per preparar La Raclette, que significa "rascar". Un dels plats més populars i estimats a Suïssa. El formatge es fon quan s'ha apropa a les brases o l'escalfador. De les fogueres dels pastors als fornets elèctrics. Hi ha un petit electrodomèstic que vaig comprar que permet preparar-la a casa
Aquest formatge ´s'ha convertit en un dels plats més emblemàtics d'aquest país i va passar a ser un dels plats nacionals i populars de Suïssa. També poden trobar La Raclette a França i Alemanya en les regions frontereres amb Suïssa.

La Raclette resulta deliciosa per untar amb el pa o acompanyada de patates al vapor, cogombres agredolços, cebetes i poder algun embotit semblant a la cecina. Un menjar que fa festa, anima tertúlies, per compartir al mig de l'hivern. També resulta deliciós fos al forn amb patates.

La proposta de maridatge podria ser un vi blanc sec i afruitat: Un muscat o Gewürztraminer. El vi suís, es difícil de trobar aquí. També és adequat amb te o un vi especiat calent, tan popular a centre Europa.
El temps adequat per prendre'l és de novembre a febrer, encara que és possible prendre'l quan vingui de gust.
L'origen de la Raclette: Va ser un pastor que fa uns quants anys va oblidar el formatge a la vora del foc, quan va adonar-se el formatge s'havia fos deliciosament. És un plat nacional molt estimat de les muntanyes a les taules dels pobles.
Compra: Quan buscava el millor formatge per preparar una Raclette vaig buscar i assessora-me en quin era el millor. Colmado Múrria de Barcelona és qui més em va convencer, un clàssic de la ciutat on trobar els millors formatges de Suïssa i molts més.

Un restaurant de Barcelona on degustar bones Raclettes i Fondues: Basilea 
                               imatge de Wikiwan

2 comentaris:

  1. Em sembla molt interessant aquesta sèrie,Fina.
    Parles de manera molt detallada de formatges que no són els més coneguts a casa nostra.
    BON NADAL.

    Manel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Festes de Nadal!
      Moltes gràcies Manel, no va ser fàcil buscar i trobar alguns.
      D'aquí també en sortiran!
      Els canelons a punt. Bon dia de Sant Esteve!.
      Fina

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!