diumenge, 31 de desembre del 2017

La Vichyssoise ha fet 100 anys. Vichyssoise, fulla de formatge emmental francès i tòfona d'hivern. #vichyssoise100years

Hivern 2023: 1.329 visites

Cada any he escrit una sopa, a l'estiu i a l'hivern. Quan l'estiu del 2016 m'estava documentant per escriure la Vichyssoise vaig descobrir que aquesta sopa freda la va idear el xef Louis Diat que en aquell moment treballava al The Ritz Carlton de NY, era l'any 1917, en plena 1a Guerra Mundial. Una sopa creada pels seus records i per la nostàlgia de la seva família i del seu país.  Podeu veure el post que vaig escriure en aquest enllaç.

Em va semblar un fet important que un plat fes 100 anys. I que, encara, hores d'ara, el trobessin en les cartes dels restaurants com el clàssic de sempre o reformulada amb altres ingredients i es fes també en les cases. Per això, vaig pensar en crear el hastagh #vichyssoise100years, així, qualssevol persona podria fer la seva versió de la vichyssoise i d'aquesta manera, celebraríem la creació d'un nou plat i un tribut al xef que la va idear.

Amb aquest post senzill vull agrair a totes les persones que s'han sumat aquesta iniciativa, restaurants, xefs, bloggers, instagramers, artistes, pintors i artesans des d'Europa, Japó o Amèrica. Al final del post podeu veure la relació de les persones que s'han sumat

És bo celebrar-ho, reconèixer la feina de les persones i l'emoció que desperta la creació d'un nou plat. Demà afegiré els noms de les persones que s'han sumat. Entre tots, petit o gran ho hem fet possible. Moltes gràcies. 

Avui, és Cap d'Any i acabo de preparar la última Vichyssoise del 2017 que es suma al homenatge. Es una Vichyssoise amb una fulla de formatge emmental francès i tòfona d'hivern per un sopar de Cap d'Any un sopar de celebració.


Aquests són els Instagrams que s'han sumat a la celebració del 100 aniversari de la creació de la Vichyssoise i el tribut al xef que la va idear.  Merci a tots per fer-ho possible. Són totes precioses!

1 comentari:

  1. I can see experts who are recognized in your field! Your information will be very useful to me soon. The website will be on the market. Thank you for all your help and for all your success in your business.

    사설토토
    토토사이트웹
    카지노사이트
    바카라사이트

    ResponElimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!